expositie en lezing | een nieuwe werkelijkheid # 3

expositie en lezing | een nieuwe werkelijkheid # 3

meet the artist |  Hanny Heetman

Lezing 10 februari 15.00 - 16.00 uur  Expositie 10 - 23 februari 2024  Locatie de Bakermat | de huiskamer G.A. van Nispenstraat 139, Arnhem

Beeldend kunstenaar, Hanny Heetman neemt je mee naar een nieuwe wereld. In haar lezing licht zij haar werk toe. Ze maakt haar (reis)foto’s intuïtief met de mens in de stad of het landschap als leidraad. Aan de originele foto voegt zij haar persoonlijke beleving van de plek toe door visuele effecten en tekeningen. Hierdoor ontstaat een nieuwe werkelijkheid. Te zien als een spel tussen fantasie en waarneming, tussen schilderachtig- en fotografische beelden. Haar werk kenmerkt zich door een serene sfeer met een verfijnde kwaliteit.

Na haar studie Landschapsplanning aan Wageningen Universiteit reisde en werkte Hanny 11 jaar in Egypte, Kenia en Indonesië. Vervolgens maakte zij studiereizen naar Berlijn, Japan, Parijs en New York.

Hanny werkt in haar atelier in Arnhem. Daar ontvangt zij met veel plezier kunstliefhebbers op afspraak. Om ieder de waarde van kunst te laten ontdekken organiseert Hanny, Art-Based-Learning workshops in musea naar keuze. Een toegankelijke, verrassende en leuke manier voor ieder die persoonlijk de betekenis van kunst wil ervaren. Zij geeft de workshops op maat voor (kleine) groepen. 

10 februari wordt er naast de geëxposeerde werken ook een speciale selectie van haar werk getoond, inclusief haar kunstcahiers en foto-archief-abonnementen. Het werk is te koop.

Na afloop van de lezing is er voldoende gelegenheid om kennis te maken met Hanny en tot het nuttigen van een drankje.                                             

Voor uitgebreide informatie zie; www.hannyheetman.nl en www.wijkcentrumbakermat.nl